h

26-2 Thema-avond: werkt ontwikkelingssamenwerking?

19 februari 2013

26-2 Thema-avond: werkt ontwikkelingssamenwerking?

De SP is een partij die internationale solidariteit hoog in het vaandel heeft. Vrede en veiligheid hebben de beste kansen in een duurzame en eerlijke mondiale samenleving. Jarenlang was Nederland voortrekker op het terrein van ontwikkelingshulp, maar aan die tijd lijkt een einde gekomen onder de rechtse kabinetten Rutte I en II. Dinsdag 26 februari organiseert de SP een thema-avond die volledig in het teken staat van ontwikkelingssamenwerking. We nodigen u hier graag voor uit. Te gast is Eric Smaling, Eerste Kamerlid voor de SP.

Wereldwijd leven ruim een miljard mensen in extreme armoede; zij moeten rondkomen van minder dan een dollar per dag. Toch is ontwikkelingshulp omstreden in economisch moeilijke tijden. Critici merken op dat veel geld aan de strijkstok blijft hangen en twijfelen aan het nut van investeringen in armere landen. Ook de torenhoge salarissen van enkele bestuurders van grote hulporganisaties zorgen voor veel onbegrip.

Tegelijkertijd blijven Nederlanders gulle gevers en blijven initiatieven als Serious Request onverminderd populair. Hoe komt dat en op welke manier wil de SP ontwikkelingssamenwerking zo effectief mogelijk inzetten?

Op deze onderwerpen gaan we deze avond uitgebreid in met Eric Smaling (foto), Eerste Kamerlid voor de SP en hoogleraar duurzame landbouw.

De avond is vrij toegankelijk voor SP-leden en geïnteresseerden.


Datum: dinsdag 26 februari
Locatie: SP-pand, Molenweg 95
Aanvang: 20:00 uur.

U bent hier