h

SP-bioscoop: leven zonder geld.

19 november 2012

SP-bioscoop: leven zonder geld.

Donderdag 22 november bent u van harte welkom bij een nieuwe filmavond van de SP Nijmegen. Deze keer vertonen we de documentaire ‘Living without Money’. Living Without Money portretteert het leven van de 68-jarige Heidemarie Schwermer, een Duitse vrouw die in 1996 bewust ervoor koos om geen geld meer te gebruiken.

Schwermer zegde haar appartement op, gaf al haar bezittingen weg en hield niks anders over dan een koffer vol kleren. Dit was een beslissing die haar leven volledig veranderde.

Tegenwoordig leeft ze nog steeds bijna zonder geld en verklaart ze zich vrijer en onafhankelijker te voelen dan ooit. De film volgt Heidemarie in haar dagelijkse bestaan en toont de uitdagingen die ze tegenkomt door haar alternatieve levensstijl.

De filmavond is gratis toegankelijk en wordt van 20:00 uur tot 22:00 uur gehouden op het SP-pand aan de Molenweg 95.

U bent hier