h

Kinderschoenen tegen kinderarmoede!

23 november 2012

Kinderschoenen tegen kinderarmoede!

De SP is op zoek naar kinderschoenen! Zijn uw kinderen de schoentjes al ontgroeid en liggen ze nu achterin de kast? Kom ze langsbrengen en laat zien dat u ook wil dat er wat gedaan wordt aan de groeiende armoede onder kinderen in Nederland en in Nijmegen.

In deze tijd van het jaar blijven steeds meer schoentjes van kinderen leeg onder de schoorsteen staan. Bijna een half miljoen Nederlandse kinderen groeit op in armoedige omstandigheden. Hun ouders hebben niet genoeg geld voor de sportclub, een abonnement op de bibliotheek, of zelfs maar een verjaardagsfeestje. Deze kinderen worden vroeg in hun leven op achterstand gezet en komen hier maar moeilijk uit. Vaak is de armoede niet zichtbaar, in stilte groeien het aantal schrijnende gevallen en beperken de kansen zich.

De ingezamelde schoenen worden op 4 december in Den Haag aangeboden aan het kabinet. Hiermee wil de SP armoede onder kinderen onder de aandacht brengen. Na afloop worden de schoenen gedoneerd aan een goed doel.

De schoenen, in een paar of los, oud of nieuw, kunnen op maandag en dinsdag langs gebracht worden op het SP-pand in Nijmegen (Molenweg 95) tussen 14.00 en 16.00 uur. Op elk ander tijdstip kunnen de schoenen ook in de brievenbus gedaan worden.

Voor opmerkingen en/of vragen: Tel 024-3229388, e-mail nijmegen@sp.nl

U bent hier