h

Drie miljoen extra voor Waalkade zonde geld, Labyrint kan blijven.

11 oktober 2012

Drie miljoen extra voor Waalkade zonde geld, Labyrint kan blijven.

De SP vindt een ingrijpende aanpassing van de westelijke zijde van de Waalkade niet nodig. Nu de damwand van de kade wordt vervangen pleit een meerderheid in de gemeenteraad voor een extra investering van drie miljoen euro om de uitstraling van het westelijke deel te verbeteren. De SP-fractie verzet zich tegen deze plannen en is van mening dat een opfrisbeurt met extra bomen en groen volstaat. Het Labyrint kan daarmee gewoon op de huidige plek blijven.

SP-fractievoorzitter Hans van Hooft: “Dit is een onzinnige uitgave die bovendien bij het verkeerde deel van de Waalkade terecht komt. De gemeente heeft het geld niet en als we al extra geld aan de Waalkade willen uitgeven dan kan dat beter worden geïnvesteerd in het gedeelte van de kade waar nu de horeca zit en waar het overgrote deel van de bezoekers komt. Met wat extra bomen en groen kan de uitstraling van het westelijk deel zonder al te veel moeite en geld al fors verbeterd worden. Bijkomend voordeel is dat het Labyrint niet verplaatst of gesloopt hoeft te worden.”

U bent hier