h

Enthousiaste eerstejaars op intromarkten Universiteit en HAN

23 augustus 2012

Enthousiaste eerstejaars op intromarkten Universiteit en HAN

Nadat ROOD maandag al te vinden was op de introductiemarkt van de Radboud Universiteit was woensdag de HAN aan de beurt. Duizenden eerstejaars studenten maakten van de gelegenheid gebruik om kennis te maken met de vele studenten,- en studieverenigingen die Nijmegen rijk is.

Ook de kraam van ROOD werd druk bezocht en veel studenten bleken enthousiast over de plannen van de SP. ROOD trakteerde de aanwezige studenten op speciaal tomatenijs, wat gezien het warme weer een welkome verfrissing bleek.

Ondanks de goede sfeer op de intromarkt toonden veel studenten zich bezorgd over de alsmaar stijgende studiekosten. ROOD en de SP delen hun zorgen en onderwijs vormt dan ook één van de speerpunten van de partij bij de komende Tweede Kamerverkiezingen van 12 september.

ROOD-woordvoerder Tatum Postema: “Juist in crisistijd moeten we extra investeren in kennis en toegankelijk onderwijs. De SP wil dan ook niet morrelen aan de studiefinanciering en de basisbeurs. Ook de langstudeerdersboete gaat van tafel als het aan de SP ligt.”

Niet alleen de aanwezige studenten bleken het roerend eens met de standpunten van de SP. Vorige week riep de LKVV - het overkoepelende orgaan van studentenverenigingen- de SP al uit tot dé Nederlandse onderwijspartij.

U bent hier