h

SP feliciteert Nijmegen met behoud Goffertbad

6 juni 2012

SP feliciteert Nijmegen met behoud Goffertbad

De SP is blij met het besluit van de Nijmeegse coalitiepartijen om het Goffertbad voorlopig open te houden. Vanaf het moment dat het stadsbestuur van GroenLinks, PvdA en D66 bekend maakte het bad te willen sluiten heeft de SP zich net als vele Nijmegenaren ingezet om deze unieke voorziening voor Nijmegen te behouden. En met succes! De SP is opgelucht dat ook de Nijmeegse coalitiepartijen nu aangeven niets te zien in de plannen van het stadsbestuur en feliciteert alle gebruikers en sympathisanten van het bad met deze mooie overwinning.

Het is niet de eerste keer dat het voortbestaan van het Goffertbad op de tocht staat. In het verleden is het bad al meerdere malen met sluiting bedreigd. De acties van de gebruikers en vrienden van het Goffertbad hebben met steun van de SP echter telkens voorkomen dat het bad definitief haar deuren moest sluiten.

Ook nu weer blijkt de politiek gevoelig voor de hartenkreten van talloze sympathisanten en omwonenden die de afgelopen weken hun stem hebben laten horen. Op de door de SP gelanceerde website Goffertbadmotblieve.nl stroomden de verontwaardigde reacties voortdurend binnen en in amper een week tekenden honderden mensen de petitie voor het behoud van het bad.

SP-fractievoorzitter Hans van Hooft: “De SP is zeer verheugd dat het Goffertbad –voorlopig althans- voor Nijmegen behouden blijft. Dankzij de vele boze reacties van de gebruikers van het bad hebben de coalitiepartijen dit onzalige plan ingetrokken en dat is een felicitatie waard. Het is nu zaak om voor eens en altijd te zorgen dat Nijmegen ook in de toekomst van het Goffertbad kan blijven genieten. De SP zal zich hard blijven maken voor deze prachtige voorziening. Het Goffertbad mot blieve!”

U bent hier