h

SP steunt actievoerende agenten

19 april 2012

SP steunt actievoerende agenten

De SP was op donderdag 19 april aanwezig bij een actie van politieagenten in Nijmegen. De SP steunt de agenten in hun strijd voor een betere CAO en SP-kamerlid Nine Kooiman kwam dat persoonlijk aan de agenten vertellen. Onder het motto "Vandaag geen bonnen, wel bonbons" deelde SP-ers bonbons uit aan de actievoerende agenten als blijk van waardering voor het goede werk dat de agenten verrichten en om ze een hart onder de riem te steken.

Er wordt veel over veiligheid gepraat de laatste jaren. Minister Opstelten (VVD) zegt dat agenten meer respect en waardering verdienen, maar op het moment dat hij er iets aan kan doen, geeft hij niet thuis en laat hij de agenten volgens de SP in de kou staan. De SP vindt dan ook dat de politie een fatsoenlijk salaris moet krijgen, de werkdruk verminderd moet worden en de bureaucratie moet worden aangepakt.

De steun van de SP werd zeer gewaardeerd door de agenten en de bonbons vonden gretig aftrek.

Agenten verdienen beter, omdat zij
• dag en nacht klaarstaan voor onze samenleving
• hun werk verrichten met gevaar voor eigen leven en gezondheid
• minder verdienen dan agenten in veel andere landen
• meer waardering moeten krijgen van de politiek

De SP vindt dat
• politiewerk een fatsoenlijk salaris waard is
• de werkdruk moet worden verminderd
• de bureaucratie moet worden aangepakt

U bent hier