h

Jacht op huisjesmelkers weer geopend

7 maart 2012

Jacht op huisjesmelkers weer geopend

ROOD Nijmegen trapt op 8 maart 2012 de jaarlijkse huisjesmelkerverkiezing af op de Radboud Universiteit. De SP-jongeren zullen op het Erasmusplein op ludieke wijze aandacht vragen voor de negende editie van de verkiezing die bepaalt wie in 2012 tot slechtste huisbaas van Nijmegen wordt gekozen.

ROOD-Woordvoerder Michelle Foolen: “Huisjesmelkers profiteren van de woningnood onder jongeren door torenhoge huren te vragen, slecht,- of geen onderhoud te plegen en soms zelfs door huurders te intimideren. Huurders kunnen hier vaak moeilijk tegenin gaan omdat er voor hen tien andere huurders te vinden zijn. Het is hoog tijd dat deze problemen worden aangepakt.”

ROOD is de komende tijd op verschillende plekken te vinden zodat huurders hun slechte huisbaas kunnen nomineren. De grootste huisjesmelker in Nijmegen krijgt een oneervolle prijs en dingt mee naar de landelijke titel van 'huisjesmeker van het jaar 2012'.

Foolen: “De huisjesmelkers moeten stoppen met het uitbuiten van studenten, daarom nagelen we hen aan de schandpaal. Maar tegelijkertijd moet de politiek ook in actie komen. De woningnood moet nu eens opgelost worden en er moeten strenge regels komen voor eerlijke kamerverhuur.”

Huurders kunnen hun huisbaas ook nomineren via www.huisjesmelkervanhetjaar.nl

U bent hier