h

Gemeenteraad wil kinderpardon

15 februari 2012

Gemeenteraad wil kinderpardon

De Nijmeegse gemeenteraad heeft zich woensdag uitgesproken voor een kinderpardon. Nagenoeg alle partijen schaarden zich achter de oproep aan minister Leers (Immigratie & Asiel) om geen minderjarige kinderen het land uit te zetten.

Ook de SP-fractie steunde het voorstel om minderjarige kinderen die langer dan acht jaar in Nederland zijn niet terug te sturen naar hun land van herkomst. Naar schatting zijn er in Nederland 1500 asielkinderen die hier geworteld zijn, maar toch het risico lopen om uitgezet te worden. In de Tweede Kamer wordt momenteel gewerkt aan een initiatiefwet die er voor moet zorgen dat kinderen zoals Mauro gewoon in Nederland mogen blijven.

SP-raadslid-Senay Akdemir: “Deze kinderen moeten het recht hebben om hier te kunnen blijven. Wij steunen dit voorstel dan ook van harte. Kinderen in dit soort situaties mogen voor hun verblijf niet afhankelijk zijn van een mediacircus.“

De motie die werd ingediend door GroenLinks kreeg brede steun in de Nijmeegse gemeenteraad. Alleen de VVD stemde tegen het voorstel.

U bent hier