h

Debat 'Spreiding en specialisatie van zorg'

30 januari 2012

Debat 'Spreiding en specialisatie van zorg'

Maandag 13 februari is SP-Tweede Kamerlid Henk van Gerven te gast bij het debat: 'spreiding en specialisatie van zorg. Is de patiënt ermee geholpen?'
Van Gerven, voormalig huisarts, is voor de SP woordvoerder Zorg en Milieu. Het debat wordt georganiseerd door LUX en UMC St. Radboud.

Ziekenhuizen moeten specialiseren, de zorg moet gespreid worden. Dat betekent: ziekenhuizen kunnen niet langer alle zorg bieden. Dat is goed voor de kwaliteit van zorg én - natuurlijk - drukt de almaar stijgende kosten. Althans, dat hoopt minister Schippers van Gezondheidszorg (VVD) die met de ziekenhuizen onlangs nieuw specialisatiebeleid afsprak. Het idee is niet nieuw. Bij de invoering van de zorgverzekeringswet (2006) was het idee al dat zorgverzekeraars zorg zouden inkopen tegen deze voorwaarden en zodoende een sturende rol of regie zouden krijgen. De vraag is dus gerechtvaardigd: waarom is het zo moeilijk voor verzekeraars om dat te doen? En wat zijn de gevolgen voor kleine ziekenhuizen? En wat voor de patiënt?

Debat met o.a.: Cathy van Beek (Raad van Bestuur, UMC St Radboud), Bart Berden (Raad van Bestuur Elisabeth Ziekenhuis Tilburg en hoogleraar Uvt), Henk van Gerven (SP-fractie Tweede Kamer), Wilna Wind (NPCF), Martin Bontje (Coöperatie VGZ).

Aanvang: 20:00 uur
Locatie: LUX, Mariënburg 38-39, Nijmegen
Entree: Gratis, kaarten reserveren kan via 0900-5894636 of via de site van LUX.

U bent hier