h

1500 actiekaarten tegen afbraak wijkvoorzieningen

9 november 2011

1500 actiekaarten tegen afbraak wijkvoorzieningen

Woensdagavond heeft het actiecomité van gesubsidieerde werkers Ook Nijmegen 1500 actiekaarten aangeboden aan wethouder Tankir. De actiekaarten zijn afgelopen maanden ondertekend door bewoners van Nijmegen die protesteren tegen afbraak van alle wijkvoorzieningen die onder druk komen te staan door het ontslag van hun gesubsidieerde krachten. De SP dient woensdagavond bij de begrotingsbehandeling van de gemeente Nijmegen een voorstel in voor het behoud van 600 gesubsidieerde banen.

SP fractievoorzitter Hans van Hooft: "De gesubsidieerde werkers voelen zich terecht door het college van GroenLinks, PvdA en D66 bij het oud vuil gezet. En dat terwijl er een sociaal alternatief mogelijk is voor deze mensen. Door onder andere het ondernemersfonds af te schaffen en te korten op de stedenbanden en stadspromotie en meevallers kunnen we 600 mensen werk bieden in plaats van een uitkering!"

Wethouder Tankir reageerde dat de ontslagen pijn doen maar dat de gemeente door bezuinigingen gedwongen is tot deze keuze.

Protest tegen afschaffen meeste subsidiebanen in Nijmegen
Iedere subsidiebaan een parel

U bent hier