h

Studenten kiezen Aso van het Jaar

15 oktober 2011

Studenten kiezen Aso van het Jaar

Afgelopen week bezochten de SP-jongeren van ROOD de HAN om de aanwezige studenten te laten stemmen voor de Aso-van-het-jaar verkiezing. Door middel van deze landelijke verkiezing stelt ROOD de asociale plannen van bewindslieden uit het kabinet Rutte I aan de kaak. Dit uiterst rechtse kabinet heeft maar één voordeel, namelijk dat het volop kandidaten levert voor deze oneervolle titel. Een nek-aan-nekrace lijkt te gaan bepalen wie de 'winnaar' wordt.

“Deze verkiezing is zeker terecht. Iedere minister in dit kabinet heeft genoeg asociale maatregelen voorgesteld om voor deze titel in aanmerking te komen.", aldus een boze student. De jongeren van ROOD gingen in gesprek met de studenten over dit rechtse kabinet. Velen maken zich zorgen om de plannen van staatssecretaris Zijlstra (VVD). “Als hij de studiefinanciering afschaft, dan kan ik mijn studie niet meer afmaken.”

De aso van het jaar verkiezing is onderdeel van de landelijke ROOD-campagne ‘Doe effe sociaal’.

Wie vind jij de grootste aso van het kabinet? Halbe Zijlstra (sloper van het hoger onderwijs), Henk Kamp (die jongeren met een handicap de armoede injaagt) of Gerd Leers (die kinderen uitzet naar oorlogsgebieden)? Of ken je een andere bewindspersoon die nog veel asocialer is? Breng hier gauw je stem uit!

U bent hier