h

SP verspreidt 70.000 kranten met sociaal alternatief voor Nijmegen

11 oktober 2011

SP verspreidt 70.000 kranten met sociaal alternatief voor Nijmegen

Komende maand zal in praktisch alle Nijmeegse huishoudens de “Nijmegen SPeciaal” weer in de bus vallen. Dit is een krant van de SP die jaarlijks door bijna 200 vrijwilligers huis aan huis wordt verspreid in Nijmegen. Deze editie staat in het teken van het Sociale Alternatief voor Nijmegen. De SP wil hiermee de bewoners van Nijmegen op de hoogte brengen van de gevolgen van de gemeentelijke bezuinigingen en tegelijkertijd laten zien dat er een sociaal alternatief voor het oprapen ligt.

SP fractievoorzitter Hans van Hooft: “Met ons Sociale Alternatief voor Nijmegen laten we niet alleen zien dat we het socialer willen in Nijmegen maar dat het ook socialer kán in Nijmegen. De huidige coalitie van GroenLinks, PvdA en D66 haalt al bezuinigend de VVD rechts in. Het college vertaalt de bezuinigingen van Rutte één op één door naar ouderen, gehandicapten, gesubsidieerde werkers en mensen in de sociale werkplaats. Wij leggen als SP in ons alternatief de rekening juist bij diegenen die wel wat kunnen missen.”

De SP roept in de krant mensen ook op om in verzet te komen tegen het asociale beleid van het stadsbestuur. Via de speciale website kunnen mensen zich achter het Sociale Alternatief scharen en misstanden als gevolg van de huidige bezuinigingswoede melden.

Van Hooft: “Bij de laatste verkiezingen was er een linkse meerderheid in Nijmegen. Maar bij zowel GroenLinks als de PvdA zijn nu niet de linkse of sociale stromingen aan de macht. Er moeten dus genoeg mensen in Nijmegen zijn die een andere stad voor ogen hebben dan die van het huidige college. Wij nodigen al die mensen uit om mee te denken en mee te doen. Het sociaal alternatief ligt voor het oprapen, het is alleen een kwestie van even bukken.”

www.sociaalalternatief.nl

U bent hier