h

SP nodigt u uit: filmavond ‘Bread and Roses’

4 oktober 2011

SP nodigt u uit: filmavond ‘Bread and Roses’

Donderdag 20 oktober vertoont de SP Nijmegen voor leden en geïnteresseerden de film ‘Bread and Roses’. De film vertelt het inspirerende verhaal van twee jonge Mexicaanse migranten die in de VS opkomen voor hun rechten als werknemer in de schoonmaaksector.

Maya (Pilar Padilla) vertrekt vanuit Mexico naar Los Angeles om samen met haar haar zus een nieuwe toekomst op te bouwen. De zussen verblijven illegaal in de VS, maar vinden desondanks een baan bij een schoonmaakbedrijf. De twee worden echter genadeloos uitgebuit door hun werkgever en slagen er niet in om aan de armoede te ontsnappen.

Dan ontmoeten ze de bevlogen vakbondsman Sam (Adrien Brody), die de jonge schoonmakers weet te overtuigen van de noodzaak een vakbond op te richten. Van filmmaker Ken Loach (2000)

De avond is gratis toegankelijk en vindt donderdagavond 20 oktober plaats op het SP-pand aan de Molenweg 95. Aanvang: 20.00u. Tot dan!

U bent hier