h

Kom kennismaken met de SP!

20 oktober 2011

Kom kennismaken met de SP!

De maatregelen van het kabiet VVD-CDA en PVV maken veel verzet en verontwaardiging los in de samenleving. Ouderen, studenten, gehandicapten, mensen in de sociale werkvoorziening; allen worden zwaar getroffen door de bezuinigingswoede in Den Haag. Vreemd genoeg gaat deze bezuinigingsdrift volledig voorbij aan de groep mensen die wél iets kan missen: zij worden ontzien. Dat moet anders kunnen.

 • Kom kennismaken met de partij die hier een sociaal alternatief tegenover stelt: de SP! SP-leden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de kennismakingscursus die donderdag 10 november van start gaat. In drie avonden laten we u kennis maken met onder meer de visie, geschiedenis en werkwijze van de partij.

  Waar komt de SP eigenlijk vandaan en hoe heeft ze zich als politieke partij ontwikkeld? Wat willen SP’ers eigenlijk, wat is hun visie op de samenleving en waar komt die vandaan? En hoe brengt de SP dat alles in praktijk?

  Het zijn enkele vragen die aan de orde komen tijdens drie avonden kennismaken met de SP. We nodigen u dan ook van harte uit om deel te nemen aan deze cursus die gehouden wordt op: donderdag 10 november, donderdag 17 november en donderdag 1 december. We beginnen om 19.30 uur in het SP pand aan de Molenweg 95 te Nijmegen.

  Op de eerste avond gaan we in vogelvlucht door de geschiedenis van de partij. Ook bekijken we de tijd waarin de SP zich langzaam maar gestaag ontwikkelde en de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen die toen speelden. Tijdens deze avond is Hans van Hooft sr. aanwezig. Hans is een van de oprichters van de SP en heeft de partij zien groeien van een kleine splinterpartij in de jaren '70 tot de politieke partij die we nu zijn.

  De tweede avond staat in het teken van de visie en de ideologie van de partij. Wat betekent het socialisme voor de SP? En wat is onze zienswijze en ons beginselprogramma?

  De derde avond gaan we het hebben over de werkmethoden van de partij, het activisme en manieren om de samenleving te veranderen, beter en socialer te maken.

  Als u belangstelling hebt om mee te doen dan kunt u zich opgeven bij Marloes Piepers, lid van het afdelingsbestuur. Stuur dan een email aan mpiepers@sp.nl. Ook voor aanvullende informatie kunt u bij haar terecht.

 • U bent hier