h

Keten van solidariteit voor sociale werkplaatsen

2 oktober 2011

Keten van solidariteit voor sociale werkplaatsen

Afgelopen zaterdag hebben honderden mensen in de Nijmeegse binnenstad hun handtekening gezet tegen de bezuinigingen van het kabinet Rutte, Verhagen en Wilders op de sociale werkvoorziening. Het liep storm bij de SP-kraam, waar Nijmegenaren hun afschuw toonden over de wijze waarop het kabinet bezuinigt op de meest kwetsbare groepen in de samenleving. De handtekeningen werden symbolisch op een keten van werkhandschoenen gezet en veel bezoekers lieten een gepeperde persoonlijke boodschap achter voor de regering in Den Haag.

De plannen van het kabinet-Rutte om mensen met een arbeidsbeperking (jonggehandicapten, bijstandsgerechtigden en werknemers van de sociale werkplaats) inkomen te laten inleveren en 60.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen, moeten wat de SP betreft direct van tafel. Door deze bezuinigingen zullen tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking achter de geraniums en in de armoede belanden. Of ze worden aan het werk gezet onder het minimumloon. Zij mogen niet de rekening van de crisis betalen!

De SP is verheugd over de wijze waarop de bezoekers van de Nijmeegse binnenstad zich achter deze boodschap scharen. Ook in de komende weken zal de SP doorgaan met het verzamelen van steunbetuigingen tegen de asociale regeringsplannen.

De ketting van werkhandschoenen wordt een lint van respect voor eerlijk loon, en eerlijk werk, voor begeleiding, voor opleidingen en voor eerlijk delen in Nederland. Nog niet getekend? Ga naar www.armoedewerktniet.nl

U bent hier