h

In Memoriam: Betty van Lieshout

19 oktober 2011

In Memoriam: Betty van Lieshout

Tot ons grote verdriet is op maandag 17 oktober Betty van Lieshout overleden. Betty was jarenlang actief voor de SP, in Nijmegen en als regiovertegenwoordiger in het landelijk partijbestuur. Betty was sinds begin vorig jaar ernstig ziek. Haar warme persoonlijkheid en enorme inzet zullen gemist worden.

Betty van LieshoutBetty van Lieshout was sinds 1998 actief voor de SP Nijmegen, eerst als actief lid en foldercontactpersoon, daarna als afdelingsvoorzitter en organisatiesecretaris. Ook was ze enkele jaren regiovertegenwoordiger en daarmee ook lid van het landelijk partijbestuur.

Betty blijft in onze herinnering als een bijzonder persoon die haar sporen heeft nagelaten. Met haar warme en vrolijke persoonlijkheid wist Betty veel mensen bij de SP te betrekken en te houden. Overal maakte ze iets bijzonders van, sfeer was voor Betty net zo belangrijk als politieke inhoud en dat maakte dat velen zich thuis zijn gaan voelen bij de afdeling. Ook op het persoonlijke vlak was ze altijd attent, ze hield van cadeautjes geven, of anders stuurde ze een lief kaartje.

Betty heeft veel betekend voor de SP in Nijmegen. Toen haar gevraagd werd hoe ze bij de SP was terechtgekomen antwoordde ze: “Een beetje bij toeval eigenlijk ben ik lid geworden, de SP bleek heel goed aan te sluiten bij mijn ideeën hoe een ideale maatschappij eruit kan zien.” Betty heeft bergen werk verzet om deze ideeën in praktijk te brengen. Onder haar hoede heeft ze de SP in Nijmegen laten draaien als een geoliede machine. Betty was een perfectionist met een organisatorisch talent. En ze was niet bang om haar handen vuil te maken en liep voorop, door weer en wind, met tasjes vol met folders en sponzen.
Betty was sinds begin 2010 ernstig ziek. Ook tijdens de behandeling bleef ze onvoorstelbaar positief en kon ze genieten van het leven. Ze is maandagmiddag in haar slaap overleden. Betty is 47 jaar geworden.

Wij wensen haar nabestaanden veel sterkte. Ook wij zullen haar missen.

SP afdeling Nijmegen

Betty SP

U bent hier