h

Samen tegen asociaal bezuinigingsbeleid, kom 19 september naar Den Haag!

13 september 2011

Samen tegen asociaal bezuinigingsbeleid, kom 19 september naar Den Haag!

De SP roept op om op maandag 19 september – de dag voor Prinsjesdag – naar Den Haag te komen. Uit onvrede over het asociale beleid van de regering Rutte organiseren de FNV-bonden, het CNV, de CG-Raad en andere maatschappelijke organisaties daar een Nationaal Beraad. Vanaf 11 uur wordt er een serie workshops georganiseerd en vanaf 13 uur trekken groepen demonstranten vanaf verschillende locaties richting Malieveld. Daar vindt vanaf 14 uur een manifestatie plaats.

Wat veel mensen vooral steekt is dat de mensen die het al niet breed hebben het hardst worden getroffen door de bezuinigingen op zorg, uitkeringen, speciaal onderwijs en de sociale werkplaatsen.

Vanzelfsprekend ondersteunt de SP dit protest. ’We willen laten zien dat we samen optrekken en sociale alternatieven hebben voor het harteloze beleid van dit kabinet’, aldus SP-leider Emile Roemer. ’De manifestatie op 19 september is wat mij betreft het begin van een serie protesten waarvan ik verwacht dat die de komende maanden steeds groter zullen worden en aan kracht zullen winnen.’

Vanaf 11 uur staan er SP-leden bij het Centraal Station in Den Haag die je kunnen informeren over het programma en die foldermateriaal (en meer!) ter beschikking hebben.

U bent hier