h

Sponsor de SP voor het goede doel!

10 juni 2011

Sponsor de SP voor het goede doel!

De SP wil haar beste beentje voorzetten tijdens de 'Nacht van de Vluchteling'. In de nacht van 18 op 19 juni wordt er tijdens deze nachtwandeling geld ingezameld voor het goede doel: Medische zorg voor de vluchtelingen in Birma. De wandeling zal 40 kilometer lang zijn en van Rotterdam naar Den Haag lopen. Een team van SP-leden uit het hele land zal meelopen onder aanvoering van Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen. Raadslid Jola van Dijk en Rick Hovens trekken namens de Nijmeegse SP de wandelschoenen aan.

Zowel lokaal als in de Tweede Kamer loopt de SP voorop in de strijd voor goede en eerlijke gezondheidszorg. Ook is de partij een groot voorstander van internationale solidariteit, zoals nu met de Birmezen die verstoken blijven van goede zorg. De SP steunt al jaren de oppositie in Birma en de wereldwijde solidariteitsbeweging tegen het heersend dictatoriale generaalsregime. Stichting Vluchteling zet zich in om de Birmezen te ondersteunen.

Redenen genoeg voor de SP om een bijdrage te leveren aan de 'Nacht van de Vluchteling'. Teamcaptain Sharon Gesthuizen: “Vele Birmezen zijn de oerwouden in gevlucht om aan dit regime te ontkomen. Zij hebben dringend medische zorg nodig. Vooral kinderen zijn de dupe van deze situatie. Ik steun het initiatief van Stichting Vluchteling van harte en zet daarom letterlijk mijn beste beentje voor tijdens de nacht van de vluchteling. Op deze sportieve manier hoop ik een kleine bijdrage te kunnen leveren aan deze fantastische actie. Ik hoop u ook!”

De Nijmeegse delegatie lopers bestaat uit Rick Hovens en Jola van Dijk. Waarom zij het belangrijk vinden om mee te lopen?

Rick Hovens
Doordat ik meerdere malen de vierdaagse heb gelopen is lange afstanden wandelen niks nieuws voor mij. Maar ik heb het dan ook gemakkelijk. In ons land kan je op elke straathoek wel iets te drinken of te eten krijgen. Verzorging kan geregeld worden. Blaren prik je weg of plak je af. En lange wandeltochten hebben faciliteiten te over om je voeten en je moraal op te peppen. Maar bedenk je eens hoe dat is als je op de vlucht voor oorlogsgeweld door een woestijn moet lopen. Of over een hoge berg je land moet ontvluchten op de vlucht voor religieuze politie. Nergens water, nergens verzorging, en gevaar op veel plekken. Dan wordt het geen plezier meer, maar puur overleven. En blijkt 40km plots heel lang. Voor hen die in dit soort situaties terechtkomen wil ik het doen. Door Stichting Vluchteling te helpen om ook déze mensen op de been te houden. Wil jij mij daarbij helpen?
Sponsor Rick

Jola van Dijk
In Nederland kun je overal makkelijk komen met auto, bus, trein of fiets en is wandelen een hobby. Wat een luxe, want in grote delen van de wereld moeten mensen dagen wandelen om bij een dokter te kunnen komen, of lopen mensen noodgedwongen 's nachts grote afstanden omdat ze op de vlucht zijn. Om die mensen te helpen, hoop ik dat zoveel mogelijk mensen ons willen steunen met deze wandeling.
Sponsor Jola

U kunt de lopers sponsoren vanaf 5 euro. Alle steun is van harte welkom!

U bent hier