h

SP wil kleinschaligheid bij herindeling Groenestraat

2 april 2011

SP wil kleinschaligheid bij herindeling Groenestraat

In de gemeenteraad wordt al jarenlang gediscussieerd over de ontwikkeling van de Groenestraat. De Albert Heijn die daar gevestigd is wil verhuizen door een grotere winkel te bouwen op het verderop gelegen Smit Draadterrein. De SP vindt de verhuizing wenselijk gezien de huidige verkeerssituatie die ronduit onveilig is en tot veel overlast leidt. Wel stelt de SP-fractie eisen aan de nieuwe supermarkt: deze mag maximaal 1000m2 worden, iets groter dan de huidige winkel aan de Groenestraat. De kleinschaligheid in de buurt mag niet in het geding komen door de bouw van een supermarkt van ruim 1300m2, zoals Albert Heijn graag wil.

SP-raadslid Bert Velthuis: “Een grote Albert Heijn vinden wij niet wenselijk. De SP gaat uit van kleinschalige buurtwinkels die bijdragen aan de leefbaarheid van de buurt. Grootschaligheid zal leiden tot ongewenste concurrentie waardoor kleinere winkels uiteindelijk hun deuren moeten sluiten.”

Achter de huidige locatie van de Albert Heijn bevindt zich een groen gebied; het Veldje. Het Veldje functioneert als ontmoetingsplek en speelgebied voor de buurt. Wat de SP-fractie betreft komt daar geen verandering in en blijft het gebied bestemd voor groenvoorziening. Daar ligt nog wel een probleem, want jaren geleden stond er een gebouwtje op het terrein waardoor er een bouwbestemming op het terrein ligt. Velthuis: "Dat heeft de Raad van State zo besloten. Maar bestemmingen hebben volgens mij geen eeuwige geldigheid.”

U bent hier