h

Referendumaanvraag Heumensoord geldig verklaard

5 april 2011

Referendumaanvraag Heumensoord geldig verklaard

De referendumcommissie van de gemeente Nijmegen heeft het verzoek tot het houden van een referendum over de verkoop van Heumensoord geldig verklaard. Dit verzoek werd ingediend door actiecomité Red het Bos namens meer dan 2000 Nijmegenaren. Actiecomité Red het Bos, een initiatief van de SP wil voorkomen dat de Gemeente Nijmegen Heumensoord verkoopt aan waterbedrijf Vitens.

De SP en Red het Bos zijn blij met het besluit van de referendumcommissie. SP voorzitter en Red het Bos-woordvoerder Matthias van Hunnik: “Natuurlijk hadden we er alle vertrouwen in dat het referendum goedgekeurd zou worden. We hebben er keihard en zorgvuldig aan gewerkt. Het bos is van ons allemaal, en nu krijgt de Nijmeegse bevolking zelf de kans te beslissen over de toekomst van het bos.”

Het is nu aan het college van B&W om met een voorstel te komen voor het houden van een referendum. De uiterste datum daarvoor is op 27 april. Mogelijk stelt het college voor om te verdagen, waardoor ze twee maanden extra de tijd hebben om met een voorstel te komen mits de gemeenteraad daarmee akkoord gaat.

www.redhetbos.nl

U bent hier