h

Roemer aan Rutte: "Hart voor natuur schrijf je niet met een 'd'."

3 januari 2011

Roemer aan Rutte: "Hart voor natuur schrijf je niet met een 'd'."

Capital Photo's - Gerald van Daalen(foto Capital Photo's - Gerald van Daalen) Afgelopen zondag namen SP-leider Emile Roemer én PvdA leider Job Cohen samen met honderden anderen deel aan een protest-wandeling in natuurgebied de Veluwezoom bij Rheden. De actie is georganiseerd door zo’n 20 natuurorganisaties die zich verzetten tegen de bezuinigingen van het kabinet Rutte op natuur. Ook de Nijmeegse SP was met een delegatie bij de manifestatie 'Hart voor Natuur' vertegenwoordigd.

Er wordt maar liefst 40 procent gekort op de budgetten voor natuur en landschap. De bezuinigingen betekenen onder andere geen nieuw groen rond nieuwe woonwijken en veel minder beheer en toezicht in natuurterreinen. Dat leidt ertoe dat planten- en diersoorten verdwijnen en terreinen veel minder toegankelijk worden voor bezoekers.

En dat mag niet gebeuren vindt de Coalitie voor natuur en landschap. Niet voor de natuur, niet voor ons en niet voor onze kinderen. Meer hierover leest u op www.hartvoornatuur.nu. De honderden aanwezige demonstranten vormden samen een symbolisch levend hart voor de natuur. Ook de Gelderse SP-lijsttrekker voor de Provinciale Staten, Eric van Kaathoven was aanwezig.

Emile Roemer met Gelderse SP-lijsttrekker Eric van Kaathoven en nr.2 Alex Mink

In meerdere natuurgebieden in het land zijn vandaag zulke acties gehouden. In totaal namen 40.000 mensen deel aan de actie. Gelders SP Statenlid Agnes Lewe was aanwezig bij acties in het Rijk van Nijmegen. Emile Roemer greep in een toespraak terug op zijn voormalige baan als onderwijzer met een boodschap voor Mark Rutte: '" Beste Mark; Hart voor de natuur schrijf je met een 't', niet met een 'd'." Daarnaast herinnerde Roemer de pers en het aanwezige publiek aan de eerstvolgende mogelijkheid voor Nederland om deze desastreuze bezuinigingen op natuur van het huidige kabinet tegen te houden: De provinciale Statenverkiezingen van 2 maart aanstaande.

 Job Cohen en Emile Roemer delen samen soep en chocolademelk uit aan de aanwezige demonstranten.

U bent hier