h

Demonstreer mee voor goed en betaalbaar onderwijs op 21 januari!

13 januari 2011

Demonstreer mee voor goed en betaalbaar onderwijs op 21 januari!

Het kabinet Rutte wil keihard bezuinigen op het onderwijs. Studenten die meer dan een jaar studievertraging oplopen moeten bijna 5000 Euro collegegeld gaan betalen en de studiefinanciering voor de master wordt afgeschaft. Op 21 januari (de verjaardag van staatssecretaris Zijlstra) zullen studenten uit het hele land op het Malieveld demonstreren tegen de onderwijsplannen van dit kabinet. De SP en ROOD roepen alle Nijmeegse studenten op om naar Den Haag te gaan om hun stem te laten horen.

Helaas zijn deze plannen voor het hoger onderwijs slechts een deel van de grote bezuinigingsplannen van het kabinet Rutte. Dit kabinet wil niets doen aan dure straaljagers, subsidie op villa's of banken. Rutte bezuinigt liever over de ruggen van gewone mensen, zieken en studenten. Dit resulteert in een sociale afbraak waardoor Nederland verder in tweeën zal splijten. Arm vs. rijk, ziek vs. gezond en moslim vs. niet-moslim.


Maar niet als het aan ons ligt. ROOD, jong in de SP wil een sociaal Nederland met kwalitatief goed onderwijs voor iedereen. Wij zijn er bij op vrijdag 21 januari om met alle studenten uit Nederland voor het grootste studentenprotest in jaren te zorgen!

De afgelopen weken is ROOD veel op de Universiteit en HAN aanwezig geweest om zo veel mogelijk Nijmeegse studenten te informeren over de plannen van het kabinet. De studenten toonden zich verontwaardigd over de voorgenomen maatregelen en gaven massaal te kennen dat ze gaan demonsteren de 21e.


Zowel de RU als de HAN zetten bussen in voor studenten die niet beschikken over een OV. De RU stuurt elke student een email waarin een link staat om je aan te melden voor het gratis busvervoer. Voor gratis busvervoer vanaf de HAN moet je een mailtje sturen naar naardenhaag@gmail.com. Daarnaast gaan er ongeveer 60 hoogleraren van de Radboud Universiteit demonstreren in Den Haag, ook een deel van het College van Bestuur van de HAN gaat mee. Studerend Nijmegen is er klaar voor!

www.kenniscrisis.nl

U bent hier