h

Demonstreer mee tegen onderwijsbezuinigingen!

8 december 2010

Demonstreer mee tegen onderwijsbezuinigingen!

Vrijdag 10 december zal er een demonstratie plaats vinden in Nijmegen tegen de bezuinigingen op het hoger onderwijs. De SP roept iedereen op om te komen en zijn of haar stem te laten horen. Om 13.30 uur gaat de demonstratie van start op het stationsplein.

Door middel van een protestmars van het centraal station naar het centrum van de stad zullen vele studenten (volgens facebook al zo'n 300) van zich laten horen. Eenmaal in de stad aangekomen zal de menigte worden toegesproken door enkele prominenten.

Alle ophef rond het hoger onderwijs is ontstaan nu Rutte zijn plannen heeft bekend gemaakt. Deze plannen omvatten het afschaffen van de studiefinanciering voor de master. Het verhogen van het collegegeld met 3000 euro voor studenten die meer dan een jaar studievertraging hebben opgelopen. En het afschaffen van de ov jaarkaart voor deze laatstgenoemde groep. Vind jij dit ook asociale maatregelen? Demonstreer dan mee!

U bent hier