h

De SP nodigt u uit: debat met Emile Roemer en Doekle Terpstra!

3 december 2010

De SP nodigt u uit: debat met Emile Roemer en Doekle Terpstra!

Donderdag 9 december organiseert de Nijmeegse SP een openbare discussieavond met SP-fractievoorzitter Emile Roemer en CDA-prominent Doekle Terpstra. Roemer en Terpstra gaan in debat over het motto van het nieuwe kabinet ’vrijheid en verantwoordelijkheid’ en de verschillen en overeenkomsten tussen het socialisme en de christendemocratie.

Hoe kijken ze aan tegen actuele discussies over vrijheid van meningsuiting en vrijheid van religie? En wat vinden ze eigenlijk van Mark Rutte? Dit zijn slechts enkele vragen die tijdens de avond aan bod komen. Uiteraard krijgt het publiek ook volop de gelegenheid om zich in de discussie te mengen.

De voormalig onderwijzer Roemer voert sinds maart 2010 de SP aan. Tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen maakte Roemer veel indruk tijdens de lijsttrekkersdebatten op tv. Terpstra was onder meer vakbondsbestuurder bij CNV en voorzitter van de HBO-raad. Sinds kort is hij bestuursvoorzitter bij de Hogeschool Inholland. Hij baarde opzien met zijn kritiek op PVV-leider Geert Wilders.

De avond is openbaar toegankelijk en vindt plaats in het Kolpinghuis aan de Smetiusstraat 1, te Nijmegen. Het aanvangstijdstip is 20.00u, inloop is vanaf 19.30u. De entreeprijs bedraagt 2 euro. Reserveren kan via nijmegen@sp.nl.

U bent hier