h

Wie is de slechtste huisbaas van Nijmegen?

8 november 2010

Wie is de slechtste huisbaas van Nijmegen?

De SP-jongeren van ROOD gaan met ingang van dinsdag 9 november weer op zoek naar de slechtste huisbaas van Nijmegen. Op die dag vindt in alle studentensteden de landelijke aftrap van de zoektocht naar huisjesmelkers plaats, die ROOD samen met de landelijke studentenvakbond (LSVb) houdt.

De oneervolle verkiezing wordt sinds 2003 gehouden en is bedoeld om de woningnood onder studenten en de gevolgen daarvan op de kaart zetten. Woordvoerder Michelle Foolen namens ROOD: "Woningnood is al jaren een structureel probleem, ook in Nijmegen. De krappe woningmarkt maakt uitbuiting van jongeren aantrekkelijk. Door het grote tekort aan kamers kunnen verhuurders alles doen wat ze willen." Bij de eerdere edities van de verkiezing kwamen steevast tal van klachten binnen over hoge huurprijzen, intimidatie, slecht onderhoud en dubieuze huurcontracten.

De komende weken zal ROOD onderzoek doen onder studenten door hen te vragen naar hun ervaringen met hun huisbaas. De aftrap wordt dinsdag om 12.30u gehouden op het refterplein bij de Radboud Universiteit. Huurders die worden uitgemolken door hun huisbaas kunnen hun klacht ook kwijt op

Nomineer je huisbaas op www.huisjesmelkervanhetjaar.nl/

U bent hier