h

SP verspreidt 70.000 huis aan huis-kranten

18 november 2010

SP verspreidt 70.000 huis aan huis-kranten

De SP afdeling Nijmegen is afgelopen week begonnen met de verspreiding van de “Nijmegen SPeciaal”-krant. Zo'n 200 vrijwilligers zorgen deze maand dat alle huishoudens in Nijmegen deze krant in de bus krijgen. De SP verspreidt jaarlijks een krant onder alle bewoners van Nijmegen. Deze editie staat in het teken van het referendum tegen de verkoop van Heumensoord en de bezuinigingen van het college van GroenLinks, PvdA en D66.

Matthias van HunnikSP-voorzitter Matthias van Hunnik: “Wij vinden het belangrijk om de Nijmeegse bevolking ook buiten verkiezingstijd op de hoogte te brengen van wat er in Nijmegen aan de hand is en waar de SP mee bezig is. Dat doen we natuurlijk dagelijks via onze website. Maar er is nog steeds geen betere manier dan ervoor te zorgen dat iedereen in Nijmegen onze jaarkrant in de bus krijgt.”

De jaarkrant bevat informatie over de actie Red het Bos en een oproep om de referendumaanvraag te ondersteunen. Actiecomité Red het Bos wil door middel van een referendum de bevolking van Nijmegen de gelegenheid geven om zich uit te spreken over de verkoop van het bos Heumensoord. Inmiddels zijn al 400 steunbetuigingen binnen.

Daarnaast bevat de krant een interview met SP-fractievoorzitter Hans van Hooft waarin hij zijn visie geeft op de plannen van het Nijmeegse college. Ook de bezuinigingen op de gesubsidieerde arbeid komen aan bod.

De digitale versie van de krant is ook online na te lezen.

U bent hier