h

SP pleit voor VVV in het centrum

12 februari 2010

SP pleit voor VVV in het centrum

Cor van NorelBij de behandeling van de Nota Toerisme tijden de afgelopen politieke avond heeft de SP ervoor gepleit dat de VVV zich in het centrum van de stad vestigt. Daarnaast heeft de SP zich uitgesproken voor het terugkeren van een camping binnen de stadsgrenzen van Nijmegen. SP-fractievolger en kandidaatsraadslid Cor van Norel: "Te vaak horen we dat de VVV van de oudste stad van Nederland moeilijk vindbaar is."

"De meeste toeristen bevinden zich in het centrum van de stad of komen met een cruiseboten op Waalkade in Nijmegen aan. Het is meer dan logisch dat in hart van het centrum een VVV te vinden is."

Wethouder Hannie Kunst kon die avond toezeggen dat de gemeente zich gaat inspannen voor een VVV-lokatie in het centrum. Waarschijnlijk zal dit de Marienburgkapel worden waar op dit moment ook het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is gevestigd.

Ook pleit de SP voor een camping binnen de gemeentegrenzen van Nijmegen. Niet alleen een camperstandplaats onder de brug zoals sommige partijen willen maar een volwaardige camping.

U bent hier