h

ROOD in actie tegen de onderwijsbezuinigingen!

5 februari 2010

ROOD in actie tegen de onderwijsbezuinigingen!

ROOD Nijmegen was afgelopen week druk in de weer met onderwijsacties op de Radboud Universiteit. Net als in de rest van het land voerden studenten daar actie tegen verslechteringen in het hoger onderwijs. ROOD was afgelopen week veel op de campus te vinden om de acties te ondersteunen en om duidelijk te maken dat de SP net als de studenten tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet is.
Rood

ROOD is woensdag naar de universiteit gegaan om zo veel mogelijk studenten de petitie 'stop afbraak hoger onderwijs!' te laten ondertekenen. Deze petitie is een initiatief van de SP en ROOD waarmee ze duidelijk willen maken dat de bezuinigingen op hoger onderwijs dom en onrechtvaardig zijn. Volgens ROOD en de SP moet de kwaliteit en de toegankelijkheid van het hoger onderwijs altijd voorop staan. Als de regering twintig procent gaat bezuinigen op het hoger onderwijs, wordt studeren weer voor de elite omdat de drempel om te gaan studeren aan de universiteit en hogeschool te hoog wordt.

Vele studenten waren het met de petitie van ROOD en de SP eens en ondertekenden de handtekeningenlijst. Ze kregen ook nog jSP-jongerenkrant de Blikopener uitgereikt die in het teken staat van de onderwijs bezuinigingen. Daarin konden de studenten nog eens goed kunnen nalezen hoe de SP denkt over al deze domme plannen van minister Plasterk!

Rood

Om een succesvolle actieweek af te sluiten heeft ROOD Nijmegen Donderdag meegedaan aan de(n) Haag der Schande. Hierbij hadden een aantal studenten zich verzameld om de doorgang in de Thomas van Acquinostraat op de Radboud Universiteit te vernauwen, zodat men er alleen zigzaggend doorheen kon. Hiermee werd nog eens een keer goed aandacht gevraagd voor alle onderwijsbezuinigingen die er aan dreigen te komen en waar ROOD fel op tegen is.

Rood

Teken de petitie 'stop afbraak hoger onderwijs!'
De website van ROOD Nijmegen
ROOD in actie tegen de onderwijsbezuinigingen!

U bent hier