h

SP ondersteunt FNV-actie tegen verhoging AOW-leeftijd

7 oktober 2009

SP ondersteunt FNV-actie tegen verhoging AOW-leeftijd

Het is deze woensdag ineens veel warmer dan de afgelopen dagen. Voortekenen van een naderende hete herfst? Dat zou goed kunnen, want vandaag waren er op meer dan 40 plaatsen in Nederland actiebijeenkomsten van het FNV tegen de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar.

Ook in Nijmegen werd een protestbijeenkomst georganiseerd en wel in het Goffertstadion. Net als in het hele land begon de actie om vijf voor twaalf en duurde zij 65 minuten. Vanaf half twaalf kwamen de FNV-ers in steeds grotere getale de zaal binnen stromen. Hun gezichten straalden woede uit over de voorgenomen maatregelen van de wereldvreemde Haagse plannenmakers. Maar ook strijdlust om zich hiertegen te weer te stellen.

Tegen twaalf uur was de zaal gevuld met vele honderden enthousiaste FNV-ers die vastbesloten waren om de strijd over de AOW-leeftijd met de regering en het merendeel van de politiek aan te gaan. In de zaal waren ook flink wat SP-ers aanwezig om de actievoerders een hart onder de riem te steken. Zij konden zo nog heel wat handtekeningen tegen de leeftijdsverhoging binnenhalen. De stickers en folders van de SP vonden gretig aftrek en werden meegenomen voor de collega’s in de bedrijven.

Even over twaalven nam Anja Jongbloed van het FNV het woord. Zij zette nog eens alle bezwaren tegen de verhoging van de AOW-leeftijd op een rijtje. Ook maakte ze duidelijk dat het geld dat kennelijk nodig is, ook op heel veel andere plaatsen gehaald kan worden, zoals bij de ‘villarente aftrek’. Haar betoog werd luidruchtig gesteund door de enthousiaste aanwezigen. Na afloop bleven nog veel mensen aarzelend rondlopen. Ze hadden iets van “het is toch nog niet afgelopen, het begint pas!” De SP is het daar helemaal mee eens: 65 blijft 65!

FNVwoordvoerder Anja Jongbloed

Teken de volkspetitie: www.65blijft65.nl

www.65blijft65.nl

U bent hier