h

Vrijdagavond 4 september: SP-Bioscoop!

1 september 2009

Vrijdagavond 4 september: SP-Bioscoop!

Vrijdagavond 4 september vertoont de SP Nijmegen de film ‘Entre les Murs. Alle leden en geïnteresseerden zijn van harte welkom om dit meesterwerk te komen bekijken.

Waar gaat de film over?
Docent François maakt zich klaar voor een nieuw jaar op een middelbare school in een moeilijke wijk. Culturen en denkwijzen botsen vaak met elkaar in het klaslokaal, dat een afspiegeling is van de hedendaagse Franse maatschappij. Hoe vermakelijk en inspirerend de leerlingen ook kunnen zijn, hun moeilijke gedrag kan elk enthousiasme van een onderbetaalde leraar dempen. François staat erop een omgeving te creëren waar respect en aandacht de boventoon voeren.

Hij verbaast zijn leerlingen met zijn openheid en oprechtheid, maar ze kunnen het niet nalaten zijn democratische methodes en zijn ethiek stevig op de proef te stellen.
Entre les murs is gebaseerd op de gelijknamige roman van de voormalige leraar François Bégaudeau, die ook de hoofdrol speelt. Ook de leerlingen zijn allemaal amateuracteurs, die door regisseur Cantet langdurig zijn gecoacht en onvoorstelbaar naturel en levendig voor de camera spreken en bewegen. De leerlingen treden allemaal op onder hun eigen naam, net als docent François.

De film is Nederlands ondertiteld. Vanaf 19.45 staat de koffie klaar en bent u welkom. Tot dan!

Entree: Gratis
Aanvang: 20.00u
Locatie: SP-pand Molenweg 95

U bent hier