h

SP in actie tegen verhoging AOW-leeftijd

21 september 2009

SP in actie tegen verhoging AOW-leeftijd

De SP heeft een grote landelijke campagne gelanceerd tegen de geplande verhoging van de AOW-leeftijd. De regeringspartijen vinden dat mensen op hun 65e nog best twee jaar door kunnen werken en misbruiken de kredietcrisis om die verhoging te rechtvaardigen.

Wat de SP betreft hebben mensen het recht om na tientallen jaren werken te genieten van hun welverdiende rust. Verhoging van de AOW-leeftijd treft mensen met zware beroepen onevenredig hard, bovendien is het onrechtvaardig om de rekening neer te leggen bij mensen die part nog deel hebben aan de crisis.

Dat veel Nijmegenaren er precies zo over denken bleek afgelopen zaterdag in het centrum van de stad. Het winkelende publiek stond regelmatig in de rij bij de SP-kraam om te kunnen tekenen tegen de plannen van het kabinet. Het resultaat van een zonnige middag was dan ook een grote berg met ingevulde handtekeningvellen van verontwaardigde Nijmegenaren. Komende weken gaat de SP gewoon door met actievoeren.

Elke zaterdag kunt u ons vinden in het centrum op de kruising van de Broerstraat en de Molenstraat. Tweewekelijks doet de SP ook winkelcentrum Dukenburg aan op de donderdagavond. Help ook mee! Geef je op via nijmegen@sp.nl

Nog niet getekend? Zet je handtekening op www.65blijft65.nl

www.65blijft65.nl

U bent hier