h

Debatteren over Europa: 24 en 26 mei

21 mei 2009

Debatteren over Europa: 24 en 26 mei

Met de Europese verkiezingen in het vooruitzicht wordt er weer volop gedebatteerd over ‘Brussel’. Zo ook in Nijmegen. Actuele thema’s als de financiële crisis en klimaatverandering komen daarbij aan bod.

Zondag 24 mei geven Willem Bos (Ander Europa) en Sjaak van der Velden (redacteur wetenschappelijk magazine SP) hun visie op ‘Europa en de crisis’. Vragen die aan bod komen: Wat is de oorzaak van deze crisis? Is dit een financiële crisis of een systeemcrisis? Wat is de rol van de EU? Welke oplossingen zijn er mogelijk?

Zondag 24 mei
Aanvang: 14.00u
Politiek Kafee De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46

Dinsdag 26 mei discussieert Nicole van Gemert mee bij het debat ‘Kies voor Klimaat’. Van Gemert is de nr.3 op de SP-lijst voor het Europees Parlement en werkzaam als beleidscoördinator voor een milieu- en ontwikkelingsorganisatie. Op de Radboud Universiteit gaat ze met politici en experts in gesprek over thema’s als de Green New Deal en Europese Natuurbescherming.

Nicole van GemertDinsdag 26 mei 2009
Aanvang: 16.00u
Locatie: Radboud Universiteit, Thomas van Aquinostraat 1, Zaal 1.0.35.

Sprekers:
Nicole van Gemert (SP)
Prof. Dr. Joop Schaminee
Prof. Dr. Jan Jonkers
Louis Meuleman (PvdA)
Michiel Dijkman (CDA)
Mr. Drs. Sander Kole

SP-campagnesite: minderbrussel.nl

U bent hier