h

Cobi van Driel nieuw statenlid

7 mei 2009

Cobi van Driel nieuw statenlid

Statenlid Marieke Veltman gaat stoppen. Voor haar werk gaat ze naar Den Haag verhuizen. Ze wordt opgevolgd door Cobi van Driel uit Nijmegen.

Marieke Veltman werd na de verkiezingen voor provinciale staten in 2007 statenlid. Zij is de landbouwwoordvoerder van de Gelderse fractie en is lid van de commissie LGW (landbouw, natuur en water). Ze zet zich in voor de boeren gezinsbedrijven en biolgische boeren en tegen de komst van megastallen naar het Gelderse platteland.

Cobi van DrielVeltman wordt opgevolgd door Cobi van Driel (1959) uit Nijmegen. Cobi is actief voor de plaatselijke afdeling bij het coördineren van acties en als lid van de hulpdienst. Ze heeft ook ervaring als commissielid (fractievolger) in de Nijmeegse gemeenteraad. In het dagelijks leven werkt ze voor een thuiszorginstelling in Limburg en ze organiseert ook zogenaamde Eigen Kracht conferenties voor families met kinderen met problemen. Meer over Cobi op haar profiel dat geschreven is in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2006.

De Gelderse fractie vindt het jammer afscheid te moeten nemen van Marieke maar is ook heel blij met de komst van Cobi en wenst Marieke alle succes toe in haar verdere loopbaan. Fractievoorzitter Eric van Kaathoven: "Marieke heeft zich de afgelopen twee jaar met veel enthousiasme en kennis van zaken ingezet voor Gelderland en de SP. Maar we hebben ook alle begrip dat het allemaal niet meer te combineren was en dat er keuzes gemaakt moesten worden. We hadden natuurlijk liever gezien dat haar baan naar Gelderland was gekomen in plaats Marieke naar Den Haag maar liever-koekjes worden niet gebakken. En we hebben nu een heel goede opvolger dus dat geeft alle vertouwen voor de toekomst."

U bent hier