h

Donderdag 15 januari: wake tegen de oorlog in Gaza

13 januari 2009

Donderdag 15 januari: wake tegen de oorlog in Gaza

Donderdag 15 januari 2009 organiseert “Nijmegen voor Gaza” een wake tegen de Israëlische aanval op Gaza. De SP steunt deze wake, en roept zoveel mogelijk mensen op om donderdag te komen. De bijeenkomst vindt plaats bij monument de Schommel in de Marikenstraat en begint om 19.30 uur.

Sinds het begin van de Israëlische aanval op Gaza zijn er meer dan 900 mensen in Gaza omgekomen, waaronder 220 kinderen. Sinds Hamas in juni 2008 een wapenstilstand met Israël sloot is er geen enkele Israëli gedood door raketten die door splintergroeperingen vanuit Gaza zijn afgeschoten. In diezelfde periode stierven er wel 28 Palestijnen als gevolg van Israëlische aanvallen op Gaza. Israël voert geen verdedigingsoorlog. De Nederlandse regering moet ophouden om te doen alsof Israël vecht voor haar overleven.

Op verschillende plekken in Nederland, Europa en de wereld worden nu demonstraties, wakes en bijeenkomsten georganiseerd. Een groeiende groep mensen over de hele wereld eist van hun regering dat ze Israël niet meer carte blanche geeft voor haar aanvallen op de bevolking van Palestina. Vrede is alleen mogelijk als de rechten van de Palestijnen erkend worden. Palestijnen hebben bovendien net als iedereen onvervreemdbare mensenrechten, die erkend moeten worden, onafhankelijk van welk vredesakkoord ook. Nijmegen tegen Gaza vraagt aan alle Nijmegenaren zich bij die wereldwijde beweging aan te sluiten.

Plaats: monument de Schommel in de Marikenstraat, Nijmegen
Datum en tijd: donderdag 15 januari 2009 om 19.30

Agressie beide kanten veroordelen, alleen duurzaam bestand via onderhandelingen
Jan Marijnissen: Israël vs Palestina: hoe lang nog?

U bent hier