h

SP BIOSCOOP: In de pijpleiding: CRISIS!

29 oktober 2008

SP BIOSCOOP: In de pijpleiding: CRISIS!

Vrijdag 7 november is er in het SP pand een SP bioscoop met deze keer de film " A Crude Awakening, The Oil Crash". De film start om 20.00 uur aan de Molenweg 95, de entree is gratis en we vragen een kleine bijdrage voor de consumpties. Alle SP leden zijn van harte welkom, en je mag natuurlijk anderen meenemen.

Nu wereldwijd de desastreuze gevolgen van de recente kredietcrisis zichtbaar worden, blijkt maar weer eens wat buitensporige consumptie kan aanrichten. Wat vaak bestempeld werd als fictie en paranoia is werkelijkheid geworden: de economie is als een kaartenhuis in één gestort en chaos overheerst op de beurs. Toch niet zo onrealistisch, die crisis.

In “A Crude Awakening, The Oil Crash" laat regisseur Caduff zien welke crisis de wereld te wachten staat als de olie opraakt. Aardolie, het is bijna ondenkbaar dat wij zonder kunnen. Het is geen product dat net zoals graan ieder seizoen op het veld kan worden gezaaid waarbij oogsten per jaar te verwachten zijn. De olie die wij gretig tot ons nemen is een product van een duizend jaar durend proces. De mens dacht ooit het zwarte goud eeuwig te kunnen gebruiken voor de vooruitgang die wij nu ervaren, maar men had het mis.

De vloeistoffen die worden vervaardigd uit ruwe aardolie zijn het fundament geworden van onze samenleving, maar wat nu als het op raakt …. ? Deze film zal je versteld doen raken hoe binnen een zeer korte tijd wij als mens afhankelijk zijn geworden van de aardolie.

De film start om 20.00 uur aan de Molenweg 95, de entree is gratis en we vragen een kleine bijdrage voor de consumpties. Alle SP leden zijn van harte welkom, en je mag natuurlijk anderen meenemen.

U bent hier