h

SP start wijkonderzoek in Gildekamp

13 juni 2008

SP start wijkonderzoek in Gildekamp

De SP start op maandag 16 juni met een wijkonderzoek in de Gildekamp. Alle SP-raadsleden zullen die avond de aftrap van het wijkonderzoek verzorgen. In heel Nederland houden alle SP-afdelingen onder het motto ‘Buurten in de Buurt’ een wijkonderzoek om te vragen wat mensen van hun wijk vinden en wat er in hun wijk beter kan. Hierbij wordt ook de landelijke ZO-krant afgegeven.

Hans van Hooft jrSP-fractievoorzitter Hans van Hooft jr.: “Een wijkonderzoek is een goede manier om er achter te komen wat mensen echt vinden dat er aangepakt moet worden in hun wijk en wat er leeft onder de mensen. De politiek is er immers voor de mensen en niet andersom. We nemen graag de moeite om naar de mensen toe te komen. Zonder het doen van onderzoek heb je geen recht van spreken. We willen graag weten hoe het is om in Gildekamp te wonen en welke zaken mensen goed vinden gaan en welke beter kunnen. Aan de hand van de uitkomsten gaan we kijken welke vervolgstappen we samen met de bewoners kunnen ondernemen. Dit leidde bijvoorbeeld in het Willemskwartier tot een schoonmaakdag.”

Het wijkonderzoek wordt gehouden van 16 juni tot en met 3 juli in de Gildenkamp. Op 16 juni zal de voltallige raadsfractie aanwezig zijn en het wijkonderzoek aftrappen. Later zal ook SP Tweede Kamerlid Paul Lempens nog een keer meehelpen. Meer over de campagne is te vinden op de landelijke website.

Buurten in de Buurt

U bent hier