h

SP Beuningen onderzoekt problemen in Beuningse Plas. Bewoners reageren zeer positief.

1 mei 2008

SP Beuningen onderzoekt problemen in Beuningse Plas. Bewoners reageren zeer positief.

De SP Beuningen heeft een enquête gehouden in het nieuwste gedeelte van de Beuningse Plas. De bewoners waren zeer positief over deze activiteit van de SP. Bij dit onderzoek kwam een flink aantal problemen naar voren. Veel bewoners wachten bijvoorbeeld al jaren op een behoorlijke bestrating in hun wijk.

Bij de enquête die de SP begin dit jaar afgenomen heeft in het winkelcentrum in Beuningen, was al gebleken dat er ernstige klachten zijn over de bestrating in de Beuningse Plas. Daarom werd besloten om dit verder uit te zoeken en te vragen of meer bewoners soortgelijke slechte ervaringen hadden. De straten met de problemen zijn met name de Zalmgracht, de Palinggracht, de Snoekgracht en het Ganzeneiland.

Op dinsdag 22 april en woensdag 23 april ging een groep SP-ers met enquêtelijsten op pad om huis aan huis aan de bewoners in deze straten te vragen wat er voor problemen waren.

Heel veel bewoners bleken bereid om te vertellen wat er niet goed is. In enkele straten wachten de mensen al bijna drie jaar op een fatsoenlijke bestrating. In regenperiodes is er veel overlast door de plassen en de modder, in tijden van droogte zijn het de stofwolken die een hoop vuiligheid geven. Maar er zijn ook nog andere zaken die de bewoners dwars zit. In sommige straten wordt veel te hard gereden door het bouwverkeer maar ook door anderen. Vooral voor spelende kinderen levert dat gevaarlijke situaties op. Op een aantal plekken is er veel te weinig verlichting. Er is nog niets geregeld voor kinderen om te spelen. Al met al reden voor de buurtbewoners om erg ontevreden te zijn over de gemeente Beuningen die hen met vage beloften aan het lijntje houdt.

De enquête zal nu eerst worden uitgewerkt. Daarna wordt bekeken wat er aan gedaan kan worden om verbeteringen te bereiken. Een flink aantal bewoners heeft al toegezegd dat ze hieraan een bijdrage willen leveren.

U bent hier