h

Trofee voor de slechtste huisbaas van Nijmegen

14 januari 2008

Trofee voor de slechtste huisbaas van Nijmegen

Te hoge huurprijzen, achterstallig onderhoud, intimidatie. ROOD, de jongerenafdeling van de SP kwam in Nijmegen heel wat klachten tegen tijdens hun zoektocht naar de huisjesmelker van het jaar. Er kwamen in Nijmegen 15 serieuze meldingen binnen. De verhuurder van een studio aan de van Welderenstraat werd gekozen tot winnaar.

Opvallend veel jongeren gaven aan vooral ontevreden te zijn over de wijze waarop hun huurbazen omgaan met de servicekosten. Vaak volgen pittige naheffingen voor energiekosten bovenop de reeds betaalde servicekosten. Als de huurders echter recht hebben op teruggave geven huisbazen dikwijls niet thuis.

De verhuurder van een studio aan de van Welderenstraat werd gekozen tot winnaar. Voor een woning van 28m2 vraagt hij een huurprijs van maar liefst 490 euro per maand. De huurders melden dat de huisbaas zich niet houdt aan afspraken, zonder toestemming de droger weghaalt en zelf regels bedenkt en zegt dat deze in de wet staan. Ook doet de huisbaas niets aan een geblokkeerde nooduitgang en voor zestien woningen wordt gebruik gemaakt van één tv-aansluiting en één verwarmingssysteem, waardoor beide diensten kwalitatief onder de maat zijn. Als klap op de vuurpijl dient de huisbaas een rekening van 300 euro in als naheffing voor de servicekosten, terwijl de bewoners berekend hebben 20 euro tegoed te hebben.

De trofee wordt maandag 14 januari uitgereikt. Zelf nagaan of jouw huisbaas ook een huisjesmelker is? Kijk het na op www.checkjekamer.nl.

U bent hier