h

Battle tussen Van Bommel, Wecke en oud-generaal van Vuuren over Irak

26 mei 2007

Battle tussen Van Bommel, Wecke en oud-generaal van Vuuren over Irak

Zondagmiddag 3 juni organiseert de SP Nijmegen het politiek café “Prikkelbár” in Trianon van 15.00 uur tot 17.00 uur. Deze editie gaan we het hebben over armoede in Nijmegen en over de oorlog in Irak. De presentatie is door Sjoerd de Jong. Prikkelbár wordt eens in de twee maanden georganiseerd door de SP, voor iedereen die wel eens wil weten hoe het zit, maar daar ook een biertje bij wil drinken en tussendoor naar live muziek wilt luisteren. Alle aanwezigen mogen meepraten.

Harry van Bommel (SP Tweede kamerlid), Leon Wecke (medewerker RU Centrum voor Internationaal Conflict-Analyse & Management) en oud-generaal van Vuuren (generaal buiten dienst) gaan deze Prikkelbár met elkaar in debat. Zij gaan in gesprek over de oorlog in Irak en over de noodzaak van een onafhankelijk onderzoek naar de Nederlandse steun aan de oorlog.

Is de armoede in Nederland gegroeid de laatste jaren? In Nijmegen is er een voedselbank, die tweewekelijks een voedselpakket uitdeelt aan mensen die hier recht op hebben. Het aantal klanten stijgt iedere keer. Met Judith Schreurs van Interlokaal gaan we het hebben over de onzichtbare armoede in Nijmegen.

Bij deze editie hebben we voor het eerst een columnist, namelijk SP-raadslid Bert Velthuis. Natuurlijk zoals iedere Prikkelbár is er ook de broodnodige muziek, met deze keer een piano-optreden van zanger en pianist "ROOD" van "Nighthawks at the diner".

Locatie:

Cafe Trianon, Bergendalseweg 33
Zondag 3 juni, van 15:00 – 17:00, deur open en live muziek vanaf 14.30 uur
Entree: vrijwillige bijdrage

Zie ook eerdere edties van Prikkelbár

U bent hier