h

Voorlopig geen sloop in Heseveld

15 maart 2007

Voorlopig geen sloop in Heseveld

Wethouder Depla zei gisteravond in de gemeenteraad toe dat er voorlopig geen sloop van portiekflats in Heseveld zal plaatsvinden. De SP had Depla om opheldering gevraagd omdat veel bewoners in onzekerheid verkeren. Tijdens de politieke avond bood het bewonerscomité 615 handtekeningen aan tegen de sloop van de woningen.

Jola van DijkSP-raadslid Jola van Dijk: “De portiekflats in Heseveld zijn architectonisch het behouden waard. Daarom willen we dat er snel onderzoek gedaan wordt of de woningen als beschermd stadsbeeld kunnen worden aangemerkt. Daarmee wordt het slopen van deze goedkope woningen al een stuk moeilijker. Sloop is ook niet nodig, want uit bouwkundig onderzoek blijkt dat met groot onderhoud - iets dat Portaal al jaren verzuimd - de levensduur aanzienlijk verlengd kan worden. Het college heeft ook aangegeven zeer ongelukkig te zijn met de sloopplannen van Portaal. Dit is duidelijke steun voor de bewoners in hun strijd tegen de sloopplannen.”

Zie ook het weblog: Bewoners voeren actie tegen sloopplannen Heseveld

U bent hier