h

*Superkracht voor transparante politiek* SP jongeren sponzen het provinciehuis schoon

17 februari 2007

*Superkracht voor transparante politiek* SP jongeren sponzen het provinciehuis schoon

De SP jongeren van ROOD Nijmegen en Arnhem gaan zondag 18 februari de ramen van het provinciehuis in Arnhem schoonpoetsen met de welbekende SP-sponsjes.
Zij worden bij hun actie voor meer transparante politiek gesteund door Alex Mink (22 jaar en het jongste kandidaat statenlid) en de SPONSMAN.

ROOD vindt het tijd voor transparante politiek, ook in het provinciehuis.
Die ramen kunnen wel een wasbeurtje gebruiken, zo vlak voor de nieuwe lichting politici die op 7 maart gekozen gaan worden.

Aanstaande zondag 18 februari om 16.00 zullen jongeren van de Arnhemse en Nijmeegse afdelingen van ROOD, jongeren in de SP, symbolisch het provinciehuis in Arnhem schoon gaan maken.

De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn traditioneel de verkiezingen met de laagste opkomstcijfers. Eén van de redenen die mensen geven om niet te gaan stemmen op 7 maart is dat zij de provinciale politiek niet goed volgen en zich er weinig bij betrokken voelen. ROOD is van mening dat als gevolg van bureaucratie de provinciale politiek inderdaad erg ondoorzichtig is. Vaak wordt er slecht geluisterd naar de mensen.
Treffende voorbeelden zijn de bewoners van Lent die met een goed alternatief kwamen voor dijkverlegging maar niet gehoord werden evenals die in Wapenveld (hoogwatergeul), de vele omwonenden van milieuvervuilende bedrijven die naar de rechter moesten om de provincie tot actie te dwingen, de bewoners die geen slibstort in de uiterwaarden wilden en de reizigers in het OV die zelf niet gehoord worden over bezuinigingen.

Om aan die ondoorzichtigheid symbolisch iets te doen, worden in de aanloop naar 7 maart de ramen van provinciehuis eens goed gepoetst. ROOD zal daarbij worden bijgestaan door het nieuwste geheime wapen van de Gelderse SP:
SPONSMAN. Een voorproefje van Sponsman is hier te zien.

U bent hier