h

SP Nijmegen opent meldpunt Wmo

24 februari 2007

SP Nijmegen opent meldpunt Wmo

De SP roept personen en organisaties op te melden welke gevolgen zij ervaren door de invoering van de Wet maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Zowel de lokale als de landelijke SP fractie willen weten wat de gevolgen zijn van de invoering van de Wmo, zodat hier actie op kan worden genomen. Reacties zijn welkom op het digitale SP-Meldpunt en er kan ook worden gebeld naar de SP.

Door de WMO komt de financiering van onder andere thuiszorg in handen van de gemeenten.
Marloes Piepers, afdelingsvoorzitter SP Nijmegen en gemeenteraadslid: "De Wmo zorgt in veel gemeenten voor onrust. Gemeenten zijn bang voor grote financiƫle tekorten. Hierdoor worden soms te lage tarieven voor zorg afgesproken, worden indicaties aangescherpt of worden meer eigen bijdragen van mensen gevraagd. Her en der vallen plaatselijke thuiszorginstellingen bij de aanbesteding buiten de boot. Gebruikers kunnen hierdoor hun vertrouwde huishoudelijke zorg verliezen. Om snel een beeld te krijgen wil de SP graag van weten wat de gevolgen van de Wmo zijn. De SP roept cliƫnten, gemeenten, thuiszorginstellingen, huisartsen en gebruikersorganisaties op om alle effecten te melden."
De SP wil een goed inzicht krijgen in hoe mensen de WMO ervaren. "Wij willen weten hoe de Wmo in de praktijk uitpakt zodat we, indien nodig, in de gemeenteraad actie kunnen ondernemen om de uitvoering bij te stellen. Dit hebben we als SP ook gedaan bij de sociale dienst, naar aanleiding van klachten over huisbezoeken is de werkwijze inmiddels aangepast. De Gemeente Nijmegen gaat zo zorgvuldig mogelijk om met de invoering van de Wmo, maar dat is geen garantie dat iedereen hiermee tevreden zal zijn. De contracten met de nieuwe zorgaanbieders gaan per 1 april van start. Gelukkig bedienen die thuiszorginstellingen die de aanbestedingen hebben gekregen ook nu al meer dan 90 procent van het aanbod. Desondanks kunnen er onduidelijkheden en klachten ontstaan, en daar wil de SP van op de hoogte worden gebracht.", aldus Marloes Piepers. "Ook onze landelijke fractie wil graag snel weten hoe de Wmo plaatselijk uitpakt. Als er iets aangepast moet worden, is het goed als de politiek uit eerste hand hoort wat er speelt."

Meldingen kunnen gedaan worden door het digitale formulier in te vullen op de Nijmeegse SP website. Ook kan er worden gebeld naar de SP fractie, op dinsdagmiddag tussen 13.30-15.30 uur en op donderdagochtend tussen 10.00-12.00 uur. De Hulpdienst van de SP is de komende maand elke dinsdagavond te bereiken tussen 19.00 en 21.00 uur op 024-3229388 en is te bezoeken op het kantoor aan de Molenweg 95.
Meldpunt wmo

U bent hier