h

Als troost voor de provincie schildert de SP zelf een portret

24 februari 2007

Als troost voor de provincie schildert de SP zelf een portret

De Gelderse SP heeft een portret geschilderd van het college van gedeputeerde staten.
SP schilderij
De socialisten zijn blij met het besluit om de leden van het college niet voor duizenden euro's gemeenschapsgeld te laten vereeuwigen. Als troostprijs maakten de (kandidaat) statenleden een geheel eigen versie van het statieportret. Zij zullen dit aanbieden bij het afscheid van de huidige statenperiode na 7 maart.

Er waren plannen om net als vier jaar geleden de leden van het college van Gedeputeerde Staten te laten vereeuwigen in een statieportret. De vorige keer kostte dat 9.500 euro. De SP is heel blij dat provinciale staten besloot dit keer geen gemeenschapsgeld hieraan te besteden. Maar voor de personen in kwestie is het natuurlijk wel een beetje zuur. Daarom aarzelden de fractieleden niet en pakten de kwast in de hand om dan maar zelf een portret te maken onder leiding ven Henk Miedema die kandidaat statenlid is (nr 22) en kunstenaar .
SP schilderij
Nummer 2 op de lijst, Eric van Kaathoven: 'Het is wel een beetje een grijs schilderij geworden maar dat krijg je met zo'n kleurloos bestuur. We hebben geprobeerd er nog wat kleur in te brengen, het rood van de SP.' Het schilderij zal na de verkiezingen aan het college worden aangeboden. Zie hier de 'The Making of SPicasso's'.

De SP hoopt dat dit besluit ertoe gaat leiden dat er in de toekomst minder gemeenschapsgeld over de balk gegooid gaat worden. Onlangs nog protesteerde de partij tegen de glossy krant die de provincie huis aan huis heeft laten verspreiden, die 125.000 euro kostte en de loftrompet speelt over het door het college gevoerde beleid zoals de omstreden plannen voor de doortrekking van de A15.
Bovendien pleit de SP al jaren voor een sobere wachtgeldregeling (met
sollicitatieplicht) voor provinciale politici (deze gaat er nu hopelijk komen maar geldt nog niet voor zittende leden) en tegen de 'snoepreisjes' op kosten van de gemeenschap.

U bent hier