h

Huub Oosterhuis komende maandag in Nijmegen

9 november 2006

Huub Oosterhuis komende maandag in Nijmegen

God Weet Komt Het Goed is het motto van de tournee die Huub Oosterhuis vanaf 10 november door Nederland maakt. Hij doet dat in het kader van de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Oosterhuis is lijstduwer van de SP. Komende maandag doet hij Nijmegen aan.

Huub Oosterhuis is theoloog, dichter en schrijver van groot aantal boeken over religie, maatschappij en cultuur. Zijn religieuze liederen worden in veel kerken gezongen. Hij is oprichter van de Amsterdamse culturele centra De Balie en de Rode Hoed en eredoctor aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Tijdens zijn tournee nodigt Oosterhuis belangstellenden uit om met hem in gesprek te gaan over de relatie tussen geloof en politiek. Volgens Oosterhuis is het tijd om te geloven in nieuw optimisme, in de samenleving en de politiek. Maar hoe kunnen we met nieuw optimisme inhoud geven in de concrete politiek aan wezenlijke zaken als mededogen, barmhartigheid en naastenliefde?

Ook via het internet is de 72-jarige Oosterhuis actief in de campagne. Geïnteresseerden kunnen daar zijn toespraak zien die hij hield op 7 oktober bij het SP-verkiezingscongres in Amsterdam.

Maandag 13 november is Oosterhuis in de Stadschouwburg in Nijmegen. Het programma begint om 20.00 uur en de entree is gratis.

Lees de aankondiging op de landelijke SP-website

U bent hier