h

Nijmeegse wethouder nr. 27 op lijst SP voor Tweede Kamer-verkiezingen

16 oktober 2006

Nijmeegse wethouder nr. 27 op lijst SP voor Tweede Kamer-verkiezingen

Voormalig lasser en huidig wethouder, Hans van Hooft, staat voor de SP op plek 27 op de lijst voor de Tweede Kamer verkiezingen op 22 november. Mensen uit de kieskring Gelderland/Overijssel kunnen op hem stemmen.

Hans van Hooft De succesvolle wethouder verbeterde de afgelopen jaren de leefbaarheid in de wijken, bracht zijn partij naar een record aantal stemmen in de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen, was 15 jaar partijvoorzitter en zo’n 25 jaar raadslid.

Hans van Hooft is geboren op 25 november 1941 in Kerkdriel. In 1960 ronde hij de HBS B af aan het Canisius College in Nijmegen. Hij bleef in Nijmegen om medicijnen te studeren aan de universiteit. Dit hield hij vol tot 1969. Hans werd in 1970 lid van de voorloper van de SP. In 1971 behaalde hij zijn lasdiploma. Vanaf de oprichting van de SP in 1972 is Hans in dienst van de partij als partijvoorzitter tot 1987. In 1976 werd hij gemeenteraadslid in Nijmegen en bleef dit tot april 2002. Toen de SP in de Tweede Kamer kwam in 1994 werd Hans fractiemedewerker tot 2001. Hij heeft onder andere meegewerkt aan het opzetten van het platform Aarde Boer en Consument. In 2002 werd Hans van Hooft wethouder wijken, recreatie en spelen in het eerste linkse college van het land. Sinds dit voorjaar is hij ook verantwoordelijk voor openbare gezondheidszorg, maatschappelijke zorg en dienstverlening en maatschappelijke opbouw.

‘Hans van Hooft is een brok authenticiteit en ervaring’ zegt Marloes Piepers, voorzitter van de afdeling Nijmegen. ‘We zijn trots dat hij Nijmegen vertegenwoordigt op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.’

U bent hier