h

ROOD helpt studenten weer onder dak

14 augustus 2006

ROOD helpt studenten weer onder dak

ROOD, jongeren in de SP, biedt eerstejaars studenten een slaapplaats tijdens de introductie. Dit doet ROOD om de nog steeds aanwezige woningnood aan de kaak te stellen.

In Nijmegen heerst woningnood. Jongeren, studenten en afgestudeerden kunnen maar moeilijk aan passende woonruimte komen. Afgestudeerde studenten kunnen geen woning vinden en houden daardoor vaak ongewild kamers bezet voor studenten. Om dit probleem op een praktische manier aan de kaak te stellen laat ROOD, jongeren in de SP, eerstejaars studenten tijdens de introductie overnachten in het kantoorpand van de SP.

Het is het vierde jaar dat ROOD op deze manier actie voert tegen de woningnood. Wouter Groot Koerkamp van ROOD: “De SSHN beweert dat er met de bouw van extra woningen op de campus voldoende woningen zijn voor studenten. Woningnood blijft echter een heel groot probleem bij deze groep Nijmegenaren. De woningnood die is opgelost is alleen die van eerstejaars die staan ingeschreven bij de SSHN. Daarnaast zijn er nog genoeg studenten die in een te slechte, te dure kamer zitten, 20 km van Nijmegen. Ik heb er vertrouwen in dat de nieuwe wethouder Wonen zich aan zijn woord houdt en zorgt voor drieduizend nieuwe betaalbare woningen voor onder andere starters en studenten.”

Eerstejaars studenten die een slaapplaats zoeken tijdens de introductie kunnen zich aanmelden via de woningnoodhotline 06-12367947 of een mailtje sturen naar slapenbijrood@tomaatnet.nl.

Meer info op de ROOD site

U bent hier