h

Wereldwijde aktiedag tegen bezetting Afghanistan en Irak

15 maart 2006

Wereldwijde aktiedag tegen bezetting Afghanistan en Irak

Drie jaar na de invasie van Irak en aan het begin van de anti-racismeweek organiseert het Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog' op 18 maart vanaf 13.00 uur op de Dam in Amsterdam een dodenherdenking als protest. Hiermee geeft het Platform invulling aan de internationale actiedag waartoe onlangs tijdens het Wereld Sociaal Forum werd opgeroepen. De SP is het eens met de boodschap die het Platform uitdraagt.

Het Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog' werd kort na de aanslagen van 11 september 2001 opgericht en keerde zich toen direct tegen de vergeldingsoorlog tegen Afghanistan die een maand later uitbrak. In december 2001 overhandigde zij 12.500 handtekeningen tegen deze oorlog aan -toen nog- premier Kok. Anderhalf jaar later organiseerde het Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog' twee massale demonstraties tegen de oorlog tegen Irak waaraan beide keren 80.000 mensen deelnamen.

'Keer het Tij' heeft een bus geregeld om belangstellenden vanuit Nijmegen naar Amsterdam te vervoeren. Info en aanmelden: 06-10535435.

Lees de oproep van het Platform en meer details op de website van Bataforum

U bent hier