h

Studenten kiezen voor de SP

22 februari 2006

Studenten kiezen voor de SP

ROOD, jongeren in de SP hebben de afgelopen weken bij universiteit en HBO een enquête afgenomen onder bijna 500 studenten. Uit de resultaten blijkt dat de punten die studenten belangrijk vinden, overeenkomen met de speerpunten van de SP.

Bij een vraag konden de studenten uit 10 punten de voor hen 3 belangrijkste aankruisen. Hieruit blijkt dat de studenten willen dat er 1000 nieuwe studentenkamers bij komen (aangegeven door 56,7%). De groene plekken in de stad moeten behouden worden volgens 46,1% en voor 44,9% van de deelnemers is de bouw van meer goedkope starterswoningen belangrijk.

Ook is de studenten gevraagd wat zij van het Nijmeegse fietsenbeleid vinden. Van de deelnemers geeft 60,6% aan dat de gemeente geen fietsen weg moet halen zolang er te weinig stallingsplekken zijn. Dit antwoord sluit aan bij de opvatting van de SP over het Nijmeegse fietsenbeleid.

ROOD kan uit de uitslag maar een conclusie trekken: Studenten kiezen voor de SP. Daarom zullen de jongeren van ROOD de studenten op de hoogte brengen van de uitslag en de jonge kandidaten van de SP presenteren. De SP is de partij met de meeste twintigers op de lijst (7 van de 30), waarvan 4 in de top tien staan.

Bekijk alle resultaten van de enquête

U bent hier