h

Hans van Hooft sr. kandidaat-lijsttrekker voor SP

11 november 2005

Hans van Hooft sr. kandidaat-lijsttrekker voor SP

De SP afdeling Nijmegen zal op 17 november beslissen over de kandidatenlijst voor gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart 2006. Als het aan de kandidatencommissie van de SP ligt, zal Hans van Hooft sr., wethouder wijkzaken en openbare ruimte, de lijst trekken. Op nummer 2 staat wethouder van financiën Peter Lucassen. Hans en Peter zullen namens de SP de wethouderskandidaten zijn. De SP zet in op groei naar 8 zetels en wil een voortzetting van het college van SP, PvdA en GroenLinks.

In de top 10 stelt de kandidatencommissie vijf nieuwe kandidaten voor. De eerste is nummer 3, Marloes Piepers, de huidige afdelingsvoorzitter van de SP. Op 7 staat Jola van Dijk, aanstormend talent binnen de partij en met 20 jaar waarschijnlijk de jongste kandidaat van alle partijen. Op 8 staat Bert Velthuis, docent aan de kunstacademie in Arnhem. Op 9 staat Senay Akdemir, werkzaam voor Tandem en voorzitter a.i. van de Adviescommissie Allochtonen van de gemeente Nijmegen. Op 10 staat Sjoerd de Jong. Hij heeft eerder in de raad gezeten voor de SP, stopte om zijn studie rechten af te ronden en is daar in geslaagd.

Voorzitter van de kandidatencommissie van de SP Betty van Lieshout over de conceptlijst: "Ik ben erg tevreden over de samenstelling van deze conceptlijst. Onze wethouders hebben prima werk geleverd en we willen graag doorgroeien en doorgaan in het college. Deze lijst geeft daar alle vertrouwen in en is een dwarsdoorsnede van de SP en de samenleving, waar jong, oud, werkenden, werklozen en zelfstandig ondernemers op staan.”

De SP neemt afscheid van Wilma van Nispen, José Verheijen en Agnes Lewe. Van Lieshout: “Wilma, José hebben aangegeven te willen stoppen. Agnes heeft haar handen vol aan haar werk voor de SP in Provinciale Staten. Voor Wilma was het raadswerk met haar reguliere baan niet te combineren. Voor José koste het raadswerk te veel tijd om dit te kunnen combineren met gezin en werk. Gelukkig kan de nieuwe fractie een beroep op hen doen achter de schermen.”

Tot slot kandidaat-lijsttrekker Hans van Hooft sr.: “Samen met de andere mensen op de conceptlijst zal ik de komende periode mijn best doen om duidelijk te maken wat we als SP voor deze stad hebben kunnen betekenen en wat er nog moet veranderen om de problemen aan te pakken. Groei van de SP is in onze ogen daarvoor noodzakelijk. In december zullen we als SP het verkiezingsprogramma vaststellen. Wat de SP betreft gaan we door met het verbeteren van voorzieningen in de wijken, de aanpak van achterstallig onderhoud en beheer van de openbare ruimte. Op een aantal terreinen moeten we uit een ander vaatje gaan tappen. Zo moeten er meer betaalbare huurwoningen komen. De werkloosheid, met name onder jongeren, moet nu eens eindelijk effectief aangepakt en opgelost worden.”

De lijst zoals deze aan de leden wordt voorgesteld:

 1. Hans van Hooft sr. (63 jaar, Hengstdal)
 2. Peter Lucassen (52 jaar, Meijhorst)
 3. Marloes Piepers (24 jaar, Neerbosch Oost)
 4. Jos van Rens (51 jaar, Centrum)
 5. Hans van Hooft jr. (39 jaar, Oosterhout)
 6. Matthias van Hunnik (24 jaar, Neerbosch Oost)
 7. Jola van Dijk (20 jaar, Neerbosch Oost)
 8. Bert Velthuis (53 jaar, Centrum)
 9. Senay Akdemir (31 jaar, Zwanenveld)
 10. Sjoerd de Jong (28 jaar, Hees)
 11. Eric van Kaathoven (33 jaar, Centrum)
 12. Rick Hovens (27 jaar, Kwakkenberg)
 13. Gert Derkzen (59 jaar, Oosterhout)
 14. Bert Peterse (22 jaar, Hatertse Hei)
 15. Cobi van Driel (46 jaar, Landbouwbuurt)
 16. Sonja Dahlmans (36 jaar, Willemskwartier)
 17. Wouter Groot Koerkamp (24 jaar, Centrum)
 18. Renkse Helmer (36 jaar, Wolfskuil)
 19. Kenan Sabanoglu (40 jaar, Wolfskuil)
 20. Johan Vollenbroek (56 jaar, Altrade)
 21. Leo Woudstra (59 jaar, Wolfskuil)
 22. Netty Meijer (71 jaar, Centrum)
 23. Enny Thie (54 jaar, Hunnerberg)
 24. Nico de Groot (46 jaar, Limos)
 25. Ton Schreijer (51 jaar, Lent)
 26. Wim van Megen (72 jaar, Wolfskuil)
 27. Jos de Valk (65 jaar, Weezenhof)
 28. Jos Kuijlen (56 jaar, Hunnerberg)
 29. Bert van Rijn (66 jaar, Lankforst)
 30. Agnes Lewe (52 jaar, Altrade)

Meer achtergrondinformatie over de kandidaten.

U bent hier